Geri dön

Güvenli Sürüş Teknikleri = Yol Boyunca

trafikte direksiyon dersi

Araç kullanırken, diğer araç kullanan sürücülerden, Trafiği yöneten Trafik zabıtası, trafik işaretlerinden ve sinyallerden gördüklerinize, duyduklarınıza ve hissettiklerinize nasıl tepki vereceğinize karar vermeniz gerekir.

Bir aracın direksiyonuna geçtiğiniz her seferde, bir dizi karmaşık ve saniyelik eylemi yerine getirmeniz gerekir. El, ayak, göz ve kulaklarınızın eylemlerini ve vücut hareketlerinizi koordine etmeniz gerekir. Aynı anda, diğer araç ve sürücülerden, trafik işaretlerinden, sinyallerden, yol koşullarından ve kendi aracınızın performansından gördüklerinize, duyduklarınıza ve hissettiklerinize nasıl tepki vereceğinize karar vermeniz gerekir.

Bu kararlar, genellikle yüksek hızda seyahat ederken ve yine yüksek hızda giden diğer araçların yakınındayken alınır. Bu kararların doğru eylemlere dönüştürülmeleri gerekir. Bu kararların tekrar tekrar, sürekli şekilde yapılması gerekir.

Dikkatli, Dinç Sürücü Olun

Yola çıkmadan önce iyi bir gece uykusu uyuyun. Planınızı, normalde uyanık olduğunuz saatlerde araç sürecek şekilde yapın ve gece yarısı 24:00 ile sabah 06:00 arasında seyahat etmekten kaçının. Mümkünse bir yol arkadaşıyla birlikte seyahat edin, birbirinizle konuşun ve arabayı ortaklaşa kullanın. Her iki saatte veya 150 kilometrede bir on dakikalık molalar vermeyi ihmal etmeyin. Gözlerinizi odaklamakta, başınızı dik tutmakta, zorlanıyor, esnemeyi durduramıyor, açık şekilde düşünmekte, son birkaç kilometreyi hatırlamakta ve şeritte kalmakta zorlanıyorsanız, durup dinlenmenin zamanı gelmiştir.




Risk Almayın

Geçmeye çalıştığınız araç hızlanıyorsa, bırakın gitsin, bir yarışa girmeyin sizi riske atmasından şüpheleniyorsanız, geçmeyin. Otoyolda seyahat ederken, diğer sürücülerle takip mesafenizi koruyun. 90 km/s hızla ilerleyen sürücü önündeki aracı 45 m mesafeden takip etmek zorundadır. Bu aynı zamanda sizin takip mesafeniz dir.

Önünüzdeki araçları göremiyorsanız, önünüzdeki araç ile olan mesafenizi artırın. Önünüzdeki sürücü, yavaş ve ya durmuş bir aracı geçmek için yan şeride geçebilir ve sizi çarpışma kaza tehlikesiyle baş başa bırakabilir.

Aracınızı Kenara Çekmek

Şayet aracınızı kenara çekmek zorunda kalırsanız, aracınızın tamamının yol kenarında olduğundan emin olun. Aracınızın bir kısmının bile yol üzerinde kalması ciddi tehlikelere yol açabilir. Gece ya da gündüz olmasına bakmaksızın dörtlü flaşörlerinizi yakın. Geceleri, arka ışıklarınızı izleyen uykulu sürücüler, halen hareket ettiğinizi düşünerek sizi takip edip arkadan çarpma yapabilirler.

Acil bir durum nedeniyle otoyolda durmak ve park etmek zorunda kalırsanız (ki zorunlu haller dışında oto yollarda durulmaz), derhal dörtlü sinyallerinizi yakın aracınızı yol kenarında uygun bir yere çekin ve arabadan çıkıp güvenli bir yerde durun. Yanınızda mutlaka 45 cm ebadında kenar kalınlığı 5 cm olan ve diğer sürücülerin oluşturduğu rüzgardan etkilenmeyecek, devrilmeyecek ayak yapısına sahip üçgen reflektörler taşıyın. Gece aracınızı kenara çekmeniz gerektiğinde, reflektörle aracınızın arasında 30 m mesafe olacak şekilde ve diğer sürücülerin en az 150 m mesafeden görebileceklerini hesaplayarak aracınızın önüne ve arkasına yerleştirin, sizi seyir halindeki diğer sürücüler için daha görünür kılacak ve aracınıza çarpılma riskini azaltacaktır.

Zor Hava Şartlarıtrafikte direksiyon eğitimi

Yol koşulları, yol yüzeyi bozuk, engebeli olduğunda, dikkatli sürün. Aracınızı, özellikle de tüm ışık donanımını ve pencereleri temiz tutun. Güvenli bir fren mesafesini korumak için yavaş seyredin, ancak arkanızdaki sürücüler için tehlike yaratacak derecede yavaş seyretmeyin. Frene hafifçe basın ve direksiyonda sert hareketler yapmayın. Görüş mesafeniz azaldığında, gerekliyse yavaşlayın ve şartların iyileşmesini beklemek için kenara çekin.

Yolda kaldığınızda, bir yol kurtarma servisine üyeyseniz, diğer her şeyden daha çok işinize yarayacaktır.

Yaya ve Çocuklara Dikkat Edintrafikte direksiyon kursu

Aracınızın önüne çıkabilecek yayalara yaklaşırken dikkatli olun. Yayalar ne kadar hızlı yaklaştığınızı doğru şekilde tahmin etmeleri zordur. Eğer o bölge için normal olan hızdan daha yüksek bir hızla seyahat ediyorsanız, yayalar zamanları olmadığı halde, karşıdan karşıya geçebileceklerini düşünebilecektir. Geceleri, farlarınızı kolaylıkla görebildikleri için, yayalar sizin de onları görebildiğinizi düşünürler, bu nedenle dikkatli olun.




Gece Sürüşü

Gece ve gündüz araba kullanmak arasındaki fark, iki ayrı dünyada araba kullanmak gibidir. Gündüz her şey size avantaj sağlamaktadır, yolunuzu aydınlatacak yeterli ışık vardır, hata yapmaktan ve diğer sürücülerin hatalarından kaçınmak daha kolaydır. Gece ise sürüş bu kadar kolay değildir, özellikle de tecrübesi olmayanlar için, ancak burada güneş battığında size yardımcı olacak bazı harika ipuçları bulacaksınız. Görüşünüzün kısıtlandığını kabul edin ve buna göre davranın

Yolunuzu aydınlatan ışık olmadığında, o kadar iyi göremezsiniz, bu nedenle etrafınızdaki yola, yol üzerindeki insanlara karşı daha dikkatli olun. Geceleri her zaman gözlerinize güvenemeyeceğiniz için, diğer duyularınıza daha fazla güvenmeyi öğrenmelisiniz. Yolcu larınız varsa, yola dikkat etme konusunda yardımlarını isteyin ve yolunuza çıkabilecek her şey için hazırlıklı olun.

Geceleri araba sürerken, kendinizi daha az uyanık hissedersiniz ve bu çok doğaldır. Sınırlara dikkat edin ve vücudunuzu gereğinden fazla zorlamayın. Sık sık mola verin ve temiz hava alın. Daha fazla devam edemeyeceğinizi hissediyorsanız, bir otelde kalın, gideceğiniz yere sabah varmak, riske girmekten çok daha iyidir.

Gözleriniz gündüz kadar iyi görmediği ve vücudunuz geceleri daha yorgun olacağı için, gece araç kullanırken ekstra dikkat sarf etmeniz gerekir. Aracınızı, gündüz kullandığınızdan daha yavaş kullanın, herkesin emniyet kemerlerinin bağlı olduğundan emin olun ve diğer araçlara yaklaşırken dikkatli olun.

Tehlikeli Araç Kullananlara Dikkat Edin

Kontrolden çıkmış gibi görünen sürücülerden her zaman,uzak durun. Geceleri, özellikle hafta sonlarında partiler devam ederken, tehlikeli ve güvensiz şekilde araç kullanan tüm sürücülerle aranızda güvenli bir mesafe bırakın. Bu tarz sürücüleri teşhis edebileceğiniz işaretler, yalpalamak, virajları geniş şekilde almak, farların kapalı olması ve yolun ortasından gitmeleridir. Aracınızla bu tarz sürücüler arasına büyük bir mesafe koymanızı şiddetle öneriyoruz. Bir sürücü aracını özellikle tehlikeli bir şekilde kullanıyorsa, lütfen yetkililere mutlaka haber verin. Yani Alo 155 ya da 154 ü hemen arayın.


ehliyet kursu dönemleri ehliyet kursu tarihleri ehliyet kursu dersleri ehliyet sınav soruları ehliyet kursu oyunu ehliyet sınav tarihleri ehliyet kursu için gerekli belgeler direksiyon kursu video ehliyet direksiyon kursu direksiyon kursu oyunu oyna direksiyon kursu ne zaman direksiyon kursu oyunu direksiyon kursu sınav sonuçları direksiyon kursu fiyatları direksiyon kursu fırsat a2 ehliyet fiyatları kağıthane ehliyet beşiktaş ehliyet göktürk ehliyet ayazağa ehliyet şişli ehliyet maslak ehliyet gazeteciler ehliyet çağlayan ehliyet hamidiye ehliyet başak konutları ehliyet a2 ehliyet sınav soruları a2 ehliyet sınav tarihleri a2 ehliyet sınav sonuçları a2 ehliyet soruları a2 ehliyet direksiyon sınavı a2 ehliyet yaş sınırı a2 ehliyet fiyatları 2014 a2 motosiklet ehliyeti fiyatı a2 motosiklet ehliyeti honda motosiklet ehliyeti a2 motosiklet ehliyeti test motosiklet ehliyeti için gerekli belgeler a2 motorsiklet a2 ehliyet masrafi a2 ehliyet masraf b ehliyet fiyatları b ehliyet hangi araçları kullanır b ehliyet iş ilanları b ehliyet nedir b ehliyet sınav soruları çöz b ehliyet sınav soruları ve cevapları b ehliyet harcı b ehliyet fiyatları otomobil römork otomobil çekici çeki demiri 100 ceza puanı ehliyetin 2 ay alınması alkolden alınan ehliyet bisiklet dengesi elektrikli bisiklet elektrikli motosiklet sürücü kursu oyunu sürücü kursu sınav soruları sürücü kursu fiyatları sürücü kursu sınav sonuçları sürücü kursu test sürücü kursu dersleri sürücü kursu fiyatları 2014 ehliyet sınav soruları ehliyet sınav yerleri ehliyet sorgulama ehliyet yaşı ehliyet sınav tarihleri ehliyet randevu ehliyet sınav soruları ehliyet sınav sonuçları ehliyet soruları sürücü belgesi sorgulama sürücü belgesi yenileme sürücü belgesi nasıl alınır sürücü belgesi oyunu sürücü belgesi ceza puanı sorgulama sürücü belgesi sınav soruları sürücü belgesi değişimi sürücü belgesi sınav sonuçları alkolden ehliyet kaptıranlara af alkolden alınan ehliyet nasıl geri alınır alkolden ehliyet cezası alkolden ehliyet kaptırdım alkolden ehliyet affı alkolden ehliyet kaptıranlar alkolden ehliyet iptali alkolden ehliyet sorgulama